Escoltar

Accessos directes

A la pàgina principal d’una unitat hi ha la possibilitat d’afegir accessos directes dins una capsa a l'esquerre de la pàgina, davall els menús de navegació.

Passes per afegir "Accessos directes" a una pàgina

 Les passes a seguir per a crear-los són:

  1. Crear continguts tipus UIB_LinkURL per a cada enllaç que es vulgui mostrar com a accés directe.
  2. Afegir el component P_AccessosDirectes a la pàgina principal

Component  P_AccessosDirectes

Incloure el component

Per a incloure els accessos directes a la pàgina, s’han de situar sobre la part esquerra de la pàgina principal i s’ha de pitjar amb el botó dret del ratolí per a afegir un component, en la qual s’escollirà el repositori UIB_NUCLI i sortirà la llista de components que es poden afegir. En aquest cas serà P_AccessosDirectes.

S'haurà de seleccionar el component P_AccessosDirectes i sortirà una finestra de diàleg com la de la següent il·lustració:

Camps a emplenar quan s'afegeix un component

Modificar el component

Per a poder modificar aquest component us haureu de situar sobre el component a la pàgina i amb el botó dret del ratolí sortirà un menú a on s’escollirà l’opció “Propietats”. També es pot modificar clicant damunt la icona que està a la dreta del nom (Edita les propietats del node)

Propietats del component

Les propietats per aquest tipus de component són:

  • BoxTitle. El títol de la capsa (per exemple “Accessos directes”)
  • ADurls. La llista d’URLs que es volen usar com a accessos directes.
  • Carpeta. Carpeta de continguts tipus enllaç
  • Quantitat. Nombre d’elements que apareixeran a la llista

Llista d'accessos directes a mostrar

Es poden posar elements de tres maneres diferents:

Afegir elements amb ADurls

Per a afegir elements als accessos directes es clicarà sobre el camp ADurls, i a la vegada sortirà una altra finestra en la qual apareixerà l’arbre de continguts per a explorar i seleccionar els continguts tipus UIB_LinkURL que es volen incloure a la llista.

Arbre de continguts al qual es pot escollir les URLs que formaran la llista d'elements dels accessos directes

Es trien tots els continguts tipus UIB_LinkURL que han de sortir a la llista d’elements dels accessos directes. Sortirà la llista d’elements seleccionats amb la possibilitat de canviar l’ordre o eliminar-los. Una vegada que la llista està completa, es desarà l’acció, que tancarà la finestra i tornarà a la finestra de les propietats del component, es desarà i els accessos directes estaran creats.

Afegir una carpeta de contingut amb URLs

A la propietat “Carpeta” podem associar una carpeta amb continguts tipus UIB_LinkURL, dels quals volem fer accessos directes. Es miraran els que tenen la data de publicació i d’expiració adequada i es mostraran fins a un màxim equivalent al nombre indicat a la propietat “Quantitat”.

Afegir elements amb ADurls i amb una carpeta de contingut

Si a la propietat “ADurls” hi ha enllaços i també hi ha una carpeta d’enllaços assignada, es mostrarà la llista d’elements indicats a més dels de la carpeta fins a un màxim indicat a la propietat “Quantitat”.