Escoltar

Capses d'enllašos a la dreta de la pÓgina

A la columna de la dreta es poden posar enllaços dins una capsa amb un títol que pot ser de color blau o vermell, iguals de les que hi ha a la secció "Ara interessa" del diari de la UIB. Aquesta llista pot contenir:

 • Només text
 • Text i una imatge
 • Només imatge

Passes per crear capces d'enllaços

Les passes per incloure un menú d'aquest estil són:

 1. Crear continguts tipus UIB_LinkURL per a cada enllaç que es vulgui mostrar com a accés directe.
 2. Afegir el component P_MenuRight a la pàgina principal

Component P_MenuRight

Afegir el component

Per a incloure la capsa d'enllaços a la pàgina, aquesta haurà d'estar definida com "menu-contingut-menu", que es pot modificar amb les propietats de la pàgina. Després s’ha de situar sobre la part dreta de la pàgina principal i s’ha de pitjar amb el botó dret del ratolí per a afegir un component, a la qual s’escollirà el repositori UIB_NUCLI i sortirà la llista de components que es poden afegir. En aquest cas serà P_MenuRight.

Una vegada seleccionat sortirà una finestra de diàleg com la de la següent il·lustració:

Finestra de diàleg per incloure un menú a la dreta de la pàgina

Modificar el component

Per a poder modificar aquest component us haureu de situar sobre el component a la pàgina i amb el botó dret del ratolí sortirà un menú a on s’escollirà l’opció “Propietats”. També es pot modificar clicant damunt la icona que està a la dreta del nom (Edita les propietats del node)

Propietats

Per indicar els enllaços que s'han de mostrar es pot fer de dues maneres:

 • Títol. Títol de la capsa
 • Enllaços. Llista d'enllaços (continguts tipus UIB_LinkURL), que es volen mostrar a la capsa. Els enllaços se poden ordenar.
 • Continguts relacionats via UIB_Pagina.
 • Color. El títol pot ser vermell o blau
 • Carpeta: indica la carpeta a on hi ha els enllaços que es volen mostrar. És més senzill per indicar el que es vol mostrar però no es poden ordenar, es mostren amb l'ordre en que estan a la carpeta seleccionada.
 • Quantitat. Nombre d'enllaços que es volen mostrar
 • Mode. Per escollir com seran els enllaços: Text, Imatge o Text i imatge
 • Alçada.

 

Llista d'enllaços a mostrar

Es poden posar enllaços de tres maneres diferents:

Afegir enllaços amb la propietat Enllaços

Per a afegir elements a la capça d'enllaços es clicarà sobre el camp Enllaços, i a la vegada sortirà una altra finestra en la qual apareixerà l’arbre de continguts per a explorar i seleccionar els continguts tipus UIB_LinkURL que es volen incloure a la llista.

Arbre de continguts al qual es pot escollir les URLs que formaran la llista d'elements dels accessos directes

Es trien tots els continguts tipus UIB_LinkURL que han de sortir a la llista d'enllaços. Sortirà la llista d’elements seleccionats amb la possibilitat de canviar l’ordre o eliminar-los. Una vegada que la llista està completa, es desarà l’acció, que tancarà la finestra i tornarà a la finestra de les propietats del component i els enllaços estaran creats.

Afegir una carpeta de contingut amb UIB_LinkURL

A la propietat “Carpeta” podem associar una carpeta amb continguts tipus UIB_LinkURL, dels  quals volem fer enllaços. Es miraran els que tenen la data de publicació i d’expiració adequada i es mostraran fins a un màxim equivalent al nombre indicat a la propietat “Quantitat”.

Afegir enllaços amb les propietats Enllaços i Carpeta de contingut

Si se trien un conjunt d'enllaços (UIB_LinkURL) mitjançant la propietat "Enllaços" i a més s'indica, mitjançant la propietat "Carpeta", una que contengui continguts dels tipus enllaços, aleshores es mostraran els enllaços inclosos a la llista a més dels de la carpeta, fins a un màxim indicat a la propietat "Quantitat".